Advocaat strafrecht en familierecht

Specialist in Strafrecht en familierecht

 

Mr. Marieke Schlepers

Specialist in Strafrecht en familierecht een betrokken advocaat in Groningen. Na het behalen van de master strafrecht, criminologische variant aan de Rijksuniversteit Groningen is zij begonnen als zelfstandig advocaat. Zij heeft zich de afgelopen jaren ook gespecialiseerd in het familierecht.

Mr. Schlepers werkt op juridisch hoog niveau met oog voor u als mens.

Uw belang staat altijd voorop.

Clienten roemen mr. Schlepers om haar juridische deskundigheid, praktische instelling en betrokkenheid.

 

Werkgebied

Het kantoor is gevestigd in Groningen, maar haar werkgebied beslaat heel Nederland.

 

Specialist in Strafrecht

Ze verdedigt militairen bij de militaire strafkamer in Arnhem en ze bezoekt regelmatig cliënten in bijvoorbeeld de PI Veenhuizen, Vught, Leeuwarden, Zwolle of Lelystad. Als specialist in Strafrecht is ze bij het Hooghoudt Cellencomplex in Groningen een bekend gezicht net als bij de rechtbank en het hof.

Na het aantreffen van drugs/hennepplantages gaat de burgemeester steeds vaker over tot het sluiten van de woning. Regelmatig weet mr. Schlepers dit te voorkomen. Deze procedure valt onder het bestuursrecht en de termijnen zijn kort. Neem daarom direct contact op als u een brief van de burgemeester heeft ontvangen. Meer over Strafrecht

 

Specialist in Familierecht

Samen met haar clienten voert ze verweer tegen verzoeken ondertoezichtstelling (ots), uithuisplaatsing (uhp) en wijziging gezag van bijvoorbeeld de jeugdbescherming (JB / GI), de raad voor de kinderbescherming (rvk) en de William Schrikker Stichting (WSG). Daarvoor reist mr. Schlepers als specialist in familierecht door heel Nederland. Regelmatig wordt een verzoek ots en machtiging uithuisplaatsing afgewezen door haar toedoen en worden kinderen snel weer thuis geplaatst bij hun ouders. Meer over Familierecht

 

Nazanin Vazirpanah

Is sinds 2017 als juridisch medewerker werkzaam bij Schlepers Advocatuur.

In 2020 heeft zij na afronding van de opleiding HBO-rechten aan de Hanze Hogeschool haar liefde voor dit vak voortgezet aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Tijdens haar HBO-studie heeft zij zich onder anderen gespecialiseerd in Europees recht en heeft zij in het kader van haar studie Europese instituties zoals het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (European Court of Human Rights) bezocht.

Daarnaast heeft zij zich als vrijwilliger ingezet bij het Rode Kruis voor de slachtoffers van mensenhandel.

Naast haar studie assisteert zij advocaat Schlepers in haar advocatenpraktijk en verzorgt zij onder leiding van mr. Marieke Schlepers het gratis juridisch spreekuur in Groningen bij het Floreshuis.

Mede door haar Iraans-Nederlandse achtergrond streeft zij ernaar cliënten met een migratieachtergrond op een efficiënte wijze juridisch hulp te bieden.

Neem contact op met de specialist in Strafrecht en familierecht in Groningen.

Beginnen met chatten
1
Direct contact
Bedankt voor de interesse in ons kantoor. Waarmee kunnen we u van dienst zijn?