Strafrecht

Expertise

Na het behalen van de master Strafrecht, Criminologische variant aan de Rijksuniversiteit Groningen is de bijzondere interesse in het strafrecht gebleven. Regelmatig volgt mr. Schlepers cursussen op het gebied van (de interpretatie van) forensisch bewijs, zodat zij op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen op dit gebied.
Mr. Schlepers behartigt de belangen van cliënten door heel Nederland. Zowel in eerste aanleg bij de politierechter en de meervoudige strafkamer van de rechtbank als in hoger beroep bij het gerechtshof.

Schlepers Advocatuur kan namens u een klaagschrift indienen wanneer goederen in beslag zijn genomen of wanneer uw rijbewijs in beslag is genomen.

Wanneer u wordt vrijgesproken vraagt Schlepers Advocatuur namens u schadevergoeding.

 

Tip 1. Vraag altijd om een advocaat

De politie mag u negen uur vasthouden verhoor.

Voor verhoor en tijdens het verhoor heeft u (in veel gevallen) recht op een advocaat. U kunt een ‘voorkeursadvocaat’ opgeven en wanneer u geen voorkeursadvocaat heeft, wordt aan u een ‘piketadvocaat’ toegewezen.

Wanneer u mr. M. Schlepers als voorkeursadvocaat opgeeft komt zij gratis bij u langs.

 

Tip 2. Maak gebruik van uw recht op verhoorbijstand

Veel verdachten leggen een verklaring af waar zij later op veroordeeld worden.

 

Tip 3. Maak gebruik van uw recht uw zwijgrecht

Wanneer u verdacht wordt van een strafbaar feit heeft u echter het recht om te zwijgen tegenover politie en justitie. Het is in het belang van iedere verdachte om gebruik te maken van het recht om te zwijgen, totdat u met uw advocaat heeft gesproken en heeft overlegd.

De politie is verplicht u te wijzen op uw zwijgrecht. De politie zal wel proberen om u aan het praten te krijgen. Blijf daarom herhalen dat u gebruik maakt van uw zwijgrecht.

 

Tip 4. Onderteken uw verklaring niet als het niet klopt

Indien u een verklaring heeft afgelegd, lees deze nauwkeurig door. Zodra er iets in staat wat niet juist is, raadt Schlepers Advocatuur u aan de verklaring niet te ondertekenen. Een verklaring achteraf bij de rechter wijzigen is heel lastig wanneer u een handtekening heeft gezet.

 

Tip 5. Denk eraan dat u kunt worden afgeluisterd

Houdt er rekening mee dat telefoongesprekken kunnen worden afgeluisterd. Telefoongesprekken tussen verdachte en advocaat mogen niet worden afgeluisterd.

 

Tip 6. Bij inbeslagname van spullen, geen afstand doen

 

Tip 7. Werk niet mee aan een onderzoek

Voordat u uw advocaat heeft gesproken.